Jobb istället

AllaTiders Kompetenser har under en tid arbetat för att kunna erbjuda arbete till idag tiggande EU-immigranter. Det visade sig vara svårt då många inte har samordningsnummer (personnummer) vilket gör att vi inte kan lägga in dem i våra system, betala skatt, sociala avgifter och pension. Tack vare ett samarbete med projektet make sense  får vi hjälp med tolkar och individerna som vill jobba får stöttning i att ansöka om samordningsnummer, starta bankkonto etc. Projektet ägs av kommunförbundet Västernorrland och arbetar med att stödja social inkludering och stärka egenmakten hos målgruppen.

Vi arbetar med personer som sökt sig till Sverige för att bygga ett bättre liv. Individer som vill stanna och som vill arbeta men som av olika orsaker hamnat i utanförskap. De personer som arbetar med oss får stöttning av projektet med undervisning i svenska (veckodagar, månader, siffror etc) och enkel ekonomi, starta bankkonto, hur löneutbetalningar fungerar (man får inte betalt efter varje pass) etc.

I dagsläget har vi tre personer ute i arbete, de söker löpande fler uppdrag:

Anton Jr

Anton Jr

Anton Jr är född 1993. Han kommer från Rumänien där han arbetade med bilkörning, städning, gräsklippning, röjning av skog, plantering av träd

Anton talar: Rumänska, romani, ganska bra svenska.

Han har körkort och söker jobb inom gräsklippning, bygg, transport, plantering, trädgård, målning med mera.

Anton

Anton

Anton är född 1975. Han kommer från Rumänien och arbetade där med att träna hästar, ta hand om djur (kor, får). Han har också arbetat med målning, gräsklippning, biltvätt, trädgård, röjning av skog, plantering, hjälp av äldre, odlingar (potatis, tomater m.m).

Anton talar: rumänska, romani, polska, italienska, väldigt lite svenska.

Anton söker uppdrag brett – målning, trädgård, bygg, skogsröjning, plantering med mera i trakterna kring Örnsköldsvik.

Dorina

Dorina

Dorina är född 1979 och har varit i Sverige åtta månader. Hon kommer från Rumänien och arbetade där att ta hand om äldre, tvätta, diska på restaurang, klädvård och odling (tomat, potatis, grönsaker).

Dorina talar: rumänska, romani, polska, italienska och lär sig nu svenska.

Dorina söker uppdrag brett – helst städ eller trädgård i trakterna kring Örnsköldsvik.